Hirdetés

Dupla integrált grafikával jön az Intel Core i7-8809G



|

A többchipes modul nem csak a Kaby Lake processzornak, a Vega és az Intel HD grafikus vezérlőnek is otthont ad.

Hirdetés

Az Intel a saját weboldalán fedte fel a közelgő Core i7-8809G chip specifikációit. A lapka érdekessége, hogy egy olyan többchipes modul, ami a Kaby Lake processzor mellett AMD Vega grafikus vezérlést is kínál. 

Hirdetés

Bár sok szivárgás volt már erről a lapkáról, az csak most derült ki, hogy dupla integrált grafikát kap. A 4-magos és 8-szálas Kaby Lake CPU-t az AMD Radeon RX Vega M GH grafikus egység kíséri alapból. 

A CPU órajele 3,10 GHz, ez Turbo Boost mellett 3,90 GHz. Az L3 cache mérete 8 MB, a szorzó korlátlan. 

A Radeon RX Vega M GH integrált grafika mellett azonban az Intel HD Graphics 630 is rendelkezésre áll, vagyis a több-GPU-s megoldás képes lesz terhelés és hőmérséklet alapján választani a HD 630 és az RX Vega M GH között. Ez utóbbi 4 GB HBM2 memóriát kap, ami 1024 bites memóriabuszon és 800 MHz-en működik. A GPU órajele 1,19 GHz. 

Az Intel a modul fogyasztását 100 wattra lőtte be, és elvileg NUC gépekbe, valamint mini-PC-kbe is bekerülhet a lapka. Várhatóan telitalálat lesz a belépőszintű gamer-PC-k világában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.