Hirdetés

Durván elhúzódhat a processzorhiány



|

Még 2019 második felében sem lesz elég Intel processzor a boltok polcain. Az Intel nyílt levélben tett ígéretet a helyzet javítására.

Hirdetés

Az Intelnek nem telt jól az elmúlt pár hete, de ha nem lett volna elég gondja, akkor most tovább folytatódnak a készletproblémák. Martin Wong, a Compal elnöke ugyanis kijelentette: az Intel processzorok készlethiánya még 2019 második felében is tarthat

Hirdetés

A kialakult helyzet miatt a globális notebook-eladások is behúzhatják a kéziféket - tette hozzá az elnök. Wong szerint ráadásul az Intel semmilyen egyértelmű ütemtervvel nem állt még elő, amelynek a lényege a készletek normalizálása lett volna. 

Az Intel szerint mindenesetre szorosan együttműködnek a partnerekkel az extra rendelések kezelésében, illetve előnyben részesítik a Xeon és a Core CPU-k gyártását. 

Miközben a PC-gyártók, kereskedők és fogyasztók dühe, valamint az Intel CPU-k vételára egyre csak nő, Bob Swan, az Intel pénzügyi igazgatója és egyben átmeneti ügyvezetője, nyílt levélben tájékoztatta a partnereket és a fogyasztókat a helyzetről. 

Swan szerint a felhős piac és a PC-s szektor egyaránt óriási keresletet támaszt az Intel processzorok iránt, mindenki frissíteni akarja a gépét. A helyzet megoldása érdekében az Intel a létező összes üzemét beindította, még Írországban és Izraelben is. A gyártásba további 1 milliárd dollárt pumpálnak. Az Intel a PC-s gyártókkal heteken belül felveszi a kapcsolatot. A levél szerint a gyártástechnológia fejlesztése is halad, a 10 nm-es sorozatgyártás már 2019-ben kezdődhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.