Hirdetés

Durván lecsökkentik a NAND flash memóriák gyártását



|

A NAND flash memóriák túlkészletei arra kényszerítik az óriásokat, hogy nagy mértékben visszavegyék a gyártást.

Hirdetés

Mostanra sokaknak feltűnt, hogy az NVMe SSD-k vételára igen kedvező lett, illetve, hogy a mobilpiacot elárasztották a hatalmas tárhellyel rendelkező okostelefonok. Már a középkategóriában sem újdonság a 256 GB-os tárhely. 

Hirdetés

Mindez a NAND flash chipek túlkészleteinek köszönhető, amit már előre jeleztek 2018. végén, a DRAM-túlkínálattal egyszerre. A túl nagy készletek persze segítettek levinni az SSD-k vételárát, ami a fogyasztóknak remek, azonban a gyártóknak már nem annyira. 

A TrendForce nemrég arról számolt be, hogy az Intel, a Micron, az SK Hynix, sőt, még a Samsung is arra készül, hogy jelentős mértékben csökkentse a NAND flash memóriák gyártását annak érdekében, hogy elkerüljék a teljes piac összeomlását. 

A TrendForce korábbi becslései alapján az első negyedév végére 20 százalékkal csökkenhettek az SSD-k és a mobilos tárhelyek árai. A gondot az okozza, hogy a régebbi 36- és 48-rétegű chipeket még mindig gyártják, de mindenki nagy tempóban áll át a 64- és 96-rétegű NAND chipekre. A Micron és az SK Hynix a teljes ostyakibocsátást és a régi chipek gyártását is csökkenti, miközben a 64-, 72- és 96-rétegű chipek gyártását fokozza. 

Az Intel csak annyit közölt, hogy megteszi a szükséges lépéseket. A Samsung sem állt elő konkrét tervekkel, de a szakértők szerint a Samsung is a helyzethez igazítja a stratégiáját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.