Hirdetés

Durván lehűti a Raspberry Pi 4-et az ICE Tower



|

Az ICE Tower processzorhűtő komoly hűtést garantál, ugyanakkor maga az egység szinte nagyobb, mint az egész Raspberry Pi 4.

Hirdetés

A lapka jellegű PC-k általában passzívan hűtik a rajtuk lévő SoC-t, leginkább azért, mert azok alig termelnek bármi hőt. Vannak persze Raspberry Pihez való tokok beépített hűtőbordákkal, ha valakinek a munkája ezt igényelné. 

Hirdetés

Természetesen a Raspberry Pi 4 forróbb, mint bármelyik elődje, a Pi Foundation pedig már firmware-frissítéssel igyekezett orvosolni az SoC hőmérsékletproblémáit. Többmagos munkát igényélő alkalmazásoknál, 4K-s videónál 60 fps mellett azonban még mindig forró a Raspberry Pi 4.

A Seeedstudio ezért adta ki az ICE Tower processzorhűtőt, ami a legújabb Raspberry Pi-vel is kompatibilis. Klasszikus processzorhűtőhöz hasonlóan ül a lapkán, de azért nagyon látványosan. Elvégre maga a hűtő gyakorlatilag nagyobb, mint az egész Raspberry Pi. 

A gyártó állítása szerint a magok hőmérsékletét 80-ról 40 Celsius-fokra is tudja mérsékelni az ICE Tower, aminek az ára 19,9 dollár. Július 19-től világszerte beszerezhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.