Hirdetés

Durván visszaeshetnek a DRAM-gyártók bevételei



|

Az első negyedévben a Micron, a Samsung és az SK Hynix is jelentős visszaeséseket tapasztalhatnak.

Hirdetés

A Digitimes jelentése szerint a DRAM- és a NAND flash-piac nagyjai mind visszaesést tapasztalnak majd az idei első negyedévben az árbevételük terén. A Micron, a Samsung és az SK Hynix árbevétele akár 26 százalékot eshet az előző negyedévhez, illetve 29 százalékot az előző éves értékhez képest. 

Hirdetés

A csökkenő bevételek hátterében egyik oldalról a szokásos szezonális trendek állnak, másik oldalról pedig a csökkenő vételárak. A csökkenés ráadásul egy eleve negatív negyedik negyedévet folytat (tavaly év végén 18 és 26 százalékos szekvenciális és éves zuhanást rögzítettek bevételek terén). 

Az utóbbi időben folyamatosan csökkennek a memóriaárak, de a nagy cégek ügyfelei gondolkoznak a rendelések időzítésén. A legtöbben valószínűleg azt várják, hogy az idő múlásával még többet tudnak spórolni. 

A kereslet az idei év második felében viszont már fellendülhet, a végfelhasználók fokozott kereslete miatt. A felhasználók ugyanis ráugrottak az árcsökkentésekre, illetve sokakat érdekelnek a mostanában megérkezett újabb technológiák is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.