Hirdetés

DXR-támogatást hozott a GeForce GTX videokártyákra az új NVIDIA driver



|

A valós idejű ray tracing a GeForce GTX 1060 6 GB-tól kezdődően immáron az előző-generációs, Pascal-alapú videokártyáknál is támogatott.

Hirdetés

A valós idejű ray tracing gyorsítás eddig csak a GeForce RTX 20-szériás videokártyáknál volt elérhetővé, most azonban megérkezett a 425.31 verziószámú GeForce Game Ready Driver, amelynek hála az előző-generációs, Pascal-alapú grafikus vezérlők is megkapták ezt a támogatást. 

Hirdetés

A DirectX Raytracing (DXR) API-támogatás konkrétan a GeForce GTX 1660 Ti, GTX 1660, GTX 1080 Ti, GTX 1080, GTX 1070 Ti, GTX 1070 és GTX 1060 6 GB videokártyákon vált elérhetővé, illetve a Pascal- és Volta-alapú TITAN megoldásokon. A DXR munkamenetet teljes mértékben a CUDA-magok hajtják végre, vagyis ezek a GPU-k jelentős mértékben lassabbak, mint a dedikált RT-magokkal és tensormagokkal rendelkező RTX 20-szériás megoldások. 

Az alapvető funkciókhoz mindenesetre hozzá lehet férni az olyan játékokban, mint a Tomb Rider, a Metro Exodus vagy a Battlefield V. Akad Justice, Star Wars és Atomic Heart demó is. 

A Pascal GPU-k természetesen nem támogatnak minden RTX- és DLSS-funkciót, amit a Turing GPU-k esetében megkapunk, illetve a frame-ráták is alacsonyabbak, jelentős mértékben. A jövőbeli játékok ugyanakkor korlátozott beállításokkal a Pascal-felhasználók kezébe is adhatnak némi érdekességet. 

Az NVIDIA azt reméli, hogy a javuló vizuális minőséget sokan értékelik majd, és ennek hatására úgy döntenek, RTX 20-szériás kártyát vásárolnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.