Hirdetés

Egy áramszünet miatt drágulhat tovább a NAND flash memória



|

Márciusban globális szinten 3,5 százalékkal kevesebb memória gördül le a futószalagokról.

Hirdetés

A Samsung egyik dél-koreai, Phjongthekben lévő gyárában március 9-én áramkimaradás volt - mindez pedig igen súlyos hatással van a globális NAND flash-gyártásra. 

Hirdetés

Az áramszünet a márciusi, globális termelést 3,5 százalékkal csökkentette. Ez jelentős mennyiség, és több millió készüléket érint a piacon. A Samsung termelését 11 százalékkal rontotta le havi szinten. 

Az effajta gyártás igen érzékeny műveletnek számít - az áramkimaradás összesen 60 000 ostytát tett tönkre. 

Egyelőre lehetetlen megmondani, hogy a történtek milyen hatással lesznek a NAND flash memóriák és az ezt felhasználó eszközök árazására. Elméletileg az áremelkedéseket a Samsung és a többi gyártó megállíthatja, ha az idei negyedévben fokozza a termelést. 

A Samsung hamarosan megkezdi az egyik kínai gyárának a bővítését. A szóban forgó üzem havi 120 000 ostyát állít elő, de a bővítés után ez a szám 320 000-re emelkedik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.