Hirdetés

Egy európai kereskedőnél az AMD kétszer olyan népszerű, mint az Intel



|

Az Európa-szerte értékesítő Mindfactory.de kétszer annyi AMD processzort ad el, mint amennyi Intel chipet.

Hirdetés

Úgy néz ki, hogy az európai PC-felhasználók továbbra is vonzónak találják az AMD Ryzen processzorokat az Intel Core CPU-kkal szemben, főleg, ha maguk építik az asztali rendszerüket. Legalábbis erre utal a német Mindfactory.de legutóbb közzétett jelentése. 

Hirdetés

Az ebben szereplő adatok alapján az Európa-szerte értékesítő vállalatnál kétszer annyi AMD processzort vásárolnak az emberek, mint amennyi Intel CPU-t elvisznek. Mindeddig az Intel a kevesebb eladás ellenére magasabb árbevételt generált, most azonban az AMD ilyen téren is a csúcsra ért, köszönhetően a nagyobb hasznot rejtő Ryzen 7 2700X és a HEDT-s Ryzen Threadripper processzoroknak. 

Különösen közkedvelt a 6-magos, 12-szálas Ryzen 5 2600, amely kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. A másik legnépszerűbb a 8-magos, 16-szálas Ryzen 7 2700X, amit előnyben részesítenek az olcsóbb 2700-zal szemben. Szintén kedvelt választás a Ryzen 5 2600X. 

Intel-oldalon sok Core i9-9900K-t és Core i7-9700K-t eladnak, de a Core i5-9600K és a Core i5-9400F is népszerű. Az Intel CPU-k árai 2018-ban folyamatosan emelkedtek, míg az AMD chipek ára stagnált. 

A teljes piacról mindez persze nem sokat árul el, de azért érdekes betekintést nyújtott a DIY PC-gamerek választási szokásaiba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.