Hirdetés

Egy karakter hiánya bénította meg a Chromebookokat



|

A felhasználók nem tudtak bejelentkezni, mert a kódból kimaradt egy & jel.

Hirdetés

A pandémia alatt mindenki laptopokra vadászott, hogy ne legyen probléma az otthoni munkavégzés és a távoktatás, és rengetegen vásároltak ChromeOS-t futtató Chromebookokat is, melyek funkcionalitása ugyan korlátozott, de vannak, akik beérik az általuk kínált tudással. 

Ők meglepetten tapasztalhatták, hogy a 91.0.4472.165 verziószámú frissítés telepítését követően nem tudnak bejelentkezni eszközükbe, így az gyakorlatilag használhatatlanná vált.

Hirdetés

A Google szerencsére gyorsan szállította a megoldást, a napokban mindenkihez eljut majd a 91.0.4472.167, ami visszaállítja a rendet, de aki nem akar várni, a teljes formázás mellett is dönthet.

Egy Redditező szerint a problémát az okozta, hogy a ChromeOS Cryptohome VaultKeyset kódjában (ez tárolja a titkosítási kódokat), az egyik feltételes elágazásban rosszul szerepelt az AND operátor, mert a C++-ban helyesen && lenne, de ott csak & volt megadva. A rendszer így nem tudta összehasonlítani a tárolt infókat a felhasználók által megadottal, és minden esetben hibát dobott. Mindenkivel megesik, de furcsa, hogy semmi nem hívta fel a fejlesztők figyelmét a problémára, vagy ha igen, ignorálták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.