Hirdetés

Egy kínai óriás gyárt 3D NAND flash-t az Intelnek



|

A Tsinghua Unigroup egyébként is jól jár, hiszen a kínai kormány 158 milliárd dollárnak megfelelő összeget akar a félvezető-gyártásba fektetni.

Hirdetés

A PC-s és az okostelefonos gyártók mind szeretnék elérni, hogy elegendő mennyiségben álljon a rendelkezésükre NAND flash memória. Ebből ugyanis mindkét szektorban egyre több és több kell. 

Hirdetés

Az Intel jelenleg is megbeszéléseket folytat a kínai Tsinghua Unigroup emberivel. A kínai óriás 64-rétegű 3D NAND flash-t gyárt majd az Intel számára, a meglévő IM Flash Technologies tervei alapján. Az IM Flash az Intel és a Micron közös társulása. 

A Tsinghua Unigroup egyébként is jó helyzetben találta magát, ugyanis ez a cég lesz a kínai kormány terveinek egyik legnagyobb kedvezményezettje. A kormány a következő 5 év során 158 milliárd amerikai dollárnak megfelelő összeget akar befektetni azért, hogy Kína a félvezető-gyártás piacán felzárkózzon, és a saját igényeinek 70 százalékát képes legyen kielégíteni 2025-re. 

Ezzel a lépéssel alaposan megnő majd a NAND flash memóriák készlete, és egyben szorult helyzetbe kerülhetnek a dél-koreai óriások (Samsung és SK Hynix), valamint a japán Toshiba. 

Az IMFlash Technology tavaly dobta piacra az első 64-rétegű 3D NAND flash memóriáit, jelenleg pedig a 96-rétegű chipeket fejleszti. A 10 nm-es technológiával a jelenlegi chipekhez képest kétszer akkora sűrűséget érhetnek el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.