Hirdetés

Egy szivárgás szerint simán veri a Ryzen 7000-et az Intel új processzora



|

A benchmark alapján még a Ryzen 9 7950X-et és maga mögé utasította a kékek csúcsmodellje.

Hirdetés

Izgalmas néhány hét vár ránk, hiszen az Intel Raptor Lake családja mellé végre az AM5-ös platform is befut, így végre megtudhatjuk, mire képesek az új Ryzenek. Mindkét gyártó szerette volna meggyőzni a vásárlás előtt álló gamereket, hogy az övék lesz az erősebb chip, de független forrásból eddig nem kaptunk eredményeket. Most viszont kiszivárgott egy benchmark, ami érdekes képet fest a versenyről.

A kiszivárgott CPU-Z benchmark alapján az Intel Core i9-13900KS nemcsak fajtársait előzi meg jócskán, hanem az AMD üdvöskéjét, a Ryzen 9 7950X-et is, méghozzá a többszálú teszten is, ami hagyományosan a pirosak asztala. Azt sajnos nem tudjuk, hogy pontosan milyen hardvert használtak, ahogy azt sem, hogy milyen hűtéssel dolgoztak.

Hirdetés

Egy sorozatgyártás előtt álló, 350 W-os módba kapcsolható processzor esetén a folyékony nitrogénes megoldást sem zárhatjuk ki, amivel könnyű rekordokat beállítani.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy konkrétumok nélkül ez az eredmény csak félig vehető komolyan, érdemes pletykaként kezelni. Ráadásul egy szintetikus tesztről van szó, ami aligha fordítható le hétköznapi, gaming teljesítményre. Ezzel együtt ha bebizonyosodik, hogy az Intel chipje ennyivel erősebb, az mindenképp elismerésre méltó teljesítmény.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.