Hirdetés

Egy új SSD-t azzal reklámoznak, hogy jobb lesz tőle a PC-d hangminősége



|

Ugyan nehéz objektíven bizonyítani, hogy a háttértár miben befolyásolja a hangminőséget, egy gyártó mégis audiofileknek ajánlja az SSD-jét.

Hirdetés

A hagyományos merevlemezek SSD-re történő cseréje az egyik legjobb módja annak, hogy a számítógéped kellemesebb felhasználói élményt nyújtson, köszönhetően a gyorsabb töltési időknek, ami például bootoláskor különösen jól jön. Egy gyártó viszont azt állítja, az ő terméküket választva jobb minőségben hallgathatnak zenét a gépükről, akiknek a hangzás a legfontosabb.

Hirdetés

Ezért a háttértárolójukat egy audiofil fórumon hirdették meg az elsők között, tesztpéldányokat is ajánlva. A gyártó felsorol olyan specifikációkat, amik különlegesek ugyan, de magyarázatot nem fűznek hozzájuk, nem tudni, hogyan javíthatják ezek a hangminőséget. Kiemelik például, hogy az SSD pSLC módban fut, amiről azt tartják, hogy jobb teljesítményt ad, és a tárolókapacitás harmadolásáért cserébe növeli az SSD élettartamát.

Arról viszont nem esik szó, hogy ez mit tehet a PC hangminőségéért, ahogy az arany csatlakozók, a réz hűtőborda, a megnövelt földelési felszín, vagy a külső tápegység esetében sem feltétlenül tudnánk megindokolni, hogyan befolyásolja a PC hangminőségét, amiben használják.

A gyártó ennek ellenére olyan állításokat fogalmaz meg a fórumon, hogy a fenti tulajdonságok ilyen hatással vannak a hallható élményekre:

"háromdimenziósnak ható, a vinyl érzését adó, és dinamikus hangzást ad, aminek semmilyen másik SSD nem ér a közelébe sem (...) pSLC mód: Egy különleges természetes érzetet ad, simábbá és nyugodtabbá válik a hang, a vastagsága egy kicsit növekszik, jobban ellenáll a hallásnak, de továbbra is enyhén száraz."

A legérdekesebb egyébként, hogy a gyártó nem is a zenék tárolására javasolja az SSD-t, hanem az operációs rendszerünk futtatására, tehát az elméletük valószínűleg arra vonatkozik, hogy a PC működése valahogy zavarhatja a róla lejátszott hangjeleket. Ennél alighanem sokkal fontosabbak azok az alkatrészek, amik ténylegesen a hangjellel foglalkoznak, így egy esetleges külső vagy belső hangkártya, erősítő, vagy jelátalakító sokkal jobban megtérülő befektetés lehet azoknak, akik jobb minőségben szeretnének zenét hallgatni, adott esetben egy analóg forrásból. De azt senki sem vitathatja, hogy ez az SSD igen gyors lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.