Hirdetés

Egy youtuber nem bírt várni, inkább maga tett új Apple-processzort az iMacjébe



|

Ha nem is teljeskörűen, de azért működött a házilag barkácsolt iMac az Apple új, M1-es lapkájával.

Hirdetés

Március 3-án közzétett videójában Luke Miani youtuber megmutatta, hogyan tette át az Apple új, M1-es lapkáját a 2020-as Mac Miniből egy kvázi üres, 2011-ben gyártott iMacbe, és hogy miképp lett ebből házi készítésű M1-es iMacje - még mielőtt a gyártó leleplezte volna a hivatalos termékvonalat.

Természetesen a nagyobb Mac lényegében csak mint monitor hajtja meg a minis lapkát egy konverter kártya segítségével, de Miani azért rendesen bele is műtötte az ARM-alapú processzort a másik gépbe, visszaszerelve a házat is.

Hirdetés

Miani régi-új vasa végül néhány funkciójától persze elesett (a Bluetooth és a Wi-Fi nyögdécselt a három helyett két antenna miatt, valamint portok sincsenek), de így is működött. Már ha neki úgy kényelmes, hogy a bekapcsoláshoz mindig teljesen le kell venni majd a kijelzőt.

Az Apple M1-es chipje egyelőre az új MacBook Airekben, valamint a kisebb Prókban lelhető fel, de idén már a nagyobb modellekben is számíthatunk felbukkanására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.