Hirdetés

Egyetlen kábel elég lesz a prémium VR-headsetekhez



|

Az HTC is csatlakozott a VirtualLink Consortiumhoz, a jövőben egyetlen USB-C kábel kell majd a prémium VR-headsetekhez.

Hirdetés

A VirtualLink Consortiumot 2018. júliusában alapították a VR-piac nagyjai, mint például az Oculus, az AMD, az NVIDIA, a Valve és a Microsoft. Most az HTC is belépett a csoportba, és a jövőben emiatt már támogatja a VirtualLink specifikációkat. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a jövőben a VR-headsetek PC-hez csatlakoztatásához elegendő lesz egyetlen USB-C kábelt használni. 

A prémium virtuális valóság-élmények eddig nem voltak az igaziak, a PC irányába futó kábelek ugyanis korlátozzák a mozgást. Éppen ezért a VR piacán jelenleg vonzóbb megoldásnak tartják az önálló headseteket. 

A VirtualLink kábelspecifikáció az USB-C alternatív mód funkcióját használja, és teszi lehetővé, hogy a kábelek ne USB-s jelet továbbítsanak. A VirtualLink kábelek nagy sebességű DisplayPort High Bit-Rate 3 (HBD3) sávokat, konkrétan négyet támogatnak, egy USB 3.1-es adatcsatornát és 27 wattos töltést is garantálnak. Egyetlen kábel használatával pedig a prémium VR-headsetek használata is elviselhetőbb lesz. 

Bár az NVIDIA GeForce RTX videokártyák már támogatják a VirtualLinket, egyelőre egyetlen piacon lévő VR-headset sem tudja kiaknázni ennek az előnyeit. Az HTC és az Oculus új modelljei remélhetőleg már igen. Az egy másik kérdés, hogy mindez elég lesz-e az Oculus Quest vagy a Samsung Odyssey+ ellen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.