Hirdetés

Egyetlen nagy kijelző az LG új laptopja



|

Maximálisan kihasználja a flexibilis panelekben rejlő lehetőségeket az LG Gram Fold.

Hirdetés

Előre látható volt, hogy a rugalmas OLED-panelek megjelenése nemcsak a hajtogatós mobilokat, de a hasonló elven működő laptopokat is magával hozza, az elmúlt években pedig már láthattunk is néhány ilyen próbálkozást, például a Lenovo ThinkPad X1 Fold, vagy az ASUS Zenbook 17 Fold képében.

Most pedig a kijelzőipar egyik legfontosabb szereplője, az LG is jegyet váltott a vonatra egy ütős notebookkal, ami sajnos jó eséllyel sosem landolhat az ölünkben.

A nemrég leleplezett LG Gram Fold ugyanis jelen tudásunk alapján kizárólag a dél-koreai piacra érkezik, így csak képeken csodálhatjuk. A laptop egy érintést és digitális tollakat is támogató 17 hüvelykes, 2560 x 1920 pixeles felbontású OLED-megjelenítővel debütált, amely behajtott állapotban 12 hüvelykes méretet és 1920 x 1280-as felbontást kínál, az alsó részén egy virtuális billentyűzettel.

Hirdetés

Az óriási táblagépként,  vagy félig behajtva akár újságként is használható Gram Fold belsejében egy Intel Core i5-1335U processzor dolgozik, amihez 16 GB LPDDR5-ös memóriát és 512 GB-os SSD tárhelyet is kapunk, mindezt pedig egy 72 Wh-s akkumulátor tartja életben. A tokozás emellett egy arcazonosításhoz (Windows Hello) is használható FullHD-kamerát, valamint két USB-C portot rejt, köztük egy Thunderbolt 4-kompatibilis bemenettel.

Az LG tehát egy olyan laptopot tett le az asztalra, ami teljesítményben tartja a tempót a kortárs ultrabookokkal, ennek viszont alaposan megkérik az árát: a Gram Foldért 5 millió koreai wont kell fizetni, ami durván 1,4 millió forintra jön ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.