Hirdetés

Egyre izmosabb Kína a NAND flash memória terén



|

A Yangtze Memory megkezdte a 64-rétegű 3D NAND flash memóriák sorozatgyártását.

Hirdetés

A Yangtze Memory egy olyan félvezetőgyártó, amelyet 2016-ban alapítottak azon törekvés keretében, hogy Kína technológiai fronton a lehető legfüggetlenebb legyen a jövőben. Így aztán nem meglepő, hogy a cég hátterében igazából a kínai kormány áll. 

Hirdetés

Kisebb meglepetésre a fejlesztések olyan jól haladnak, hogy a cég már megkezdte a 64-rétegű 3D NAND flash memóriachipek sorozatgyártását. Havonta 100 000 - 150 000 ostya készül, a chipek pedig a YMTC házon belül fejlesztett Xtracking architektúrájára épülnek. 

A cég eközben már fejleszti a 128-rétegű 3D NAND flash chipeket, a 96-rétegű megoldásokat átugorják. 

A vállalat anyacége egy újabb gyárat is épít, amellyel a kapacitást tovább bővítik majd a jövőben. A Tsinghua állami tulajdonban van, és 51 százalékban birtokolja az YMTC-t. Amikor 2021-ben vagy 2022-ben elindul az újabb üzem, akkor havonta további 100 000 12 hüvelykes ostyát gyártanak majd, de a jelenlegi gyár kapacitását is bővítik közben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.