Hirdetés

Egyre kevésbé lesz népszerű az asztali PC



|

Az IDC elemzőcég szerint az asztali PC-kből kevesebb mint 100 millió fogyott tavaly, és a következő években a teljes piac zsugorodik majd.

Hirdetés

A laptopok már évek óta keresettebbek, mint az asztali PC-k, de azért kár lenne az utóbbiak végét hirdetni. Az üzleti felhasználók és a gamerek körében még mindig népszerűek. Ráadásul az IDC adatai szerint 2017-ben a notebookok csak 1,6-szor voltak népszerűbbek, mint az asztali PC-k. 

Hirdetés

Ez azonban nem sokat segít azon a tényen, hogy 2017-ben kevesebb mint 100 millió asztali PC-t szállítottak le. Az IDC szerint az eladások a következő években is tovább csökkennek

Az elemzőcég szerint halvány növekedésre számíthatunk a laptopok piacán a következő 5 év során, illetve a legnépszerűbbek a hibrid laptopok lesznek, mint a Microsoft Surface Pro. Összességében a PC-s eladások (idetartozik minden, ami valamilyen formában PC-nek nevezhető) a tavalyi 423,2 millióról 385,7 millióra csökkennek majd 2022-re. 

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az emberek már csak okostelefont használnak a PC-jük helyett, még akkor sem, ha egyre több embernek elegendő a legtöbbször egy mobil is. Jelezheti ugyanakkor azt, hogy egyre többen tartják meg a régi gépüket hosszabb ideig, és nem rohannak gyakran újat vásárolni. Ez a helyzet körvonalazódik az okostelefonok piacán is, ahol a tavalyi utolsó negyedévben most először csökkentek az eladások (és ehhez köze van az egyre drágább csúcskészülékeknek is). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.