Hirdetés

Egyre nagyobb a mikrokijelzők piaca



|

2025-re több mint 3 milliárd amerikai dollárt ér majd a mikrokijelzők piaca - ilyen képernyő nem csak digitális fényképezőbe kerül már.

Hirdetés

A mikrokijelzők piaca elemzői becslések szerint éves szinten 19,1 százalékkal nő majd, mígnem 2025-re 3,42 milliárd dolláros szektorrá növi ki magát. A mikrokijelzők általában OLED vagy LCD technológiára építenek, de DLP vagy LCoS platformok segítségével is megalkothatóak. 

Hirdetés

Az effajta kijelzők a fogyasztói költésnek köszönhetik a népszerűségüket, ugyanis olyan termékekbe kerülnek bele, mint digitális fényképezőgépek, head-up kijelzők (HUD), fejre rögzíthető kijelzők. A vásárlók természetesen az egyre jobb mikrokijelzők irányába terelik a piacot, elvárt az egyre jobb képfrissítés például. Az igények ráadásul OLED panelt követelnek meg LCD helyett. 

Ezeket a komponenseket katonai és egészségügyi területeken is használják, éjjellátó rendszereknél, AR-kijelzőknél és betegfigyelő eszközöknél. A kutatás-fejlesztések pedig folyamatosak: a Sony 2018-ban például egy csúcskategóriás UXGA OLED mikrokijelző képpontméretét 6,3 mikrométerre csökkentette. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.