Hirdetés

Egyre több kilométer van a robotautókban



|

A Waymo immáron 3 millió mérföldnél is többet tett meg a közutakon.

Hirdetés

A Waymo az Alphabet (a Google anyacége) része, és kifejezetten robotautókkal foglalkozik. Méghozzá igazán sokat: immáron több mint 3 millió mérföldet (majd 4,83 millió kilométert) tettek meg a sofőr nélküli járművei, ráadásul a közutakon. 

Hirdetés

A cég egy tweetben és egy GIF-fájlban osztotta meg a mérföldkövet. Amint az a mozgóképen is látszik, a kezdeteket még 2009-re tehetjük, a futott mérföldek száma pedig exponenciálisan növekedett. Miközben a közutakon 3 millió mérföldnél is többet tett meg a Waymo flottája, ebből 1 millió mérföldet csak az elmúlt 7 hónapban futottak az autók. 

Mindez jól jelzi, hogy sok cég erősen rákapcsolt az utóbbi egy évben a sofőr nélküli technológiák fejlesztésére és tesztelésére. A múlt hónapban a Waymo 500 Pacifica hibrid minibuszt küldött az utcákra, és ingyenes utakat is biztosít ezekkel. 

A Waymo egyébként mostanában egyébként is igen elfoglalt az Uberrel folytatott jogi csata miatt: a Waymo szerint az Uber kulcsfontosságú technológiákat lopott tőle. Az Uber szerint ez nem igaz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.