Hirdetés

Egyszerűen nincs elég HBM2 memória



|

A Samsung megduplázza a HBM2 memória gyártását, azonban még így sincs elegendő mennyiség a piacon.

Hirdetés

A Samsung a jelentések szerint megduplázta a HBM2 memóriák gyártását, ugyanakkor ennek ellenére sem lesz képes kielégíteni a piacon kialakult óriási keresletet. Ezt a HPC-k szakértője, Glenn K Lockwood árulta el

Hirdetés

Lockwood a 2018-as ISC-ről tweetelt, amit Frankfurtban tartottak. A Samsung itt beszélt a második-generációs Aquabolt HBM2 memóriájáról, ami nyolcszor is gyorsabb lehet, mint a GDDR5. Egyetlen réteg sávszélessége akár 307 GB per másodperc is lehet. 

A HBM2 alapvetően továbbra is ritkaság a fogyasztói videokártyák piacán, ugyanakkor ezt a fajta memóriát nagyon keresik a főként GPU-alapú HPC gyorsítók piacán. Az AMD Radeon Instinct és az NVIDIA Tesla szériás termékei ebből egyaránt profitálnak. A HPC-ipar valóságos aranybánya jelenleg, hiszen mindenki mesterséges intelligencia-alapú kutatásokat végez, a mélytanulásra és a neurális hálózatokra építkezve. 

Ugyancsak felszippantja a HBM2 memóriakészleteket az FGPA-k piaca - ezeket a chipeket alkalmazásokra szabva lehet megépíteni. A magas DRAM-árakat is figyelembe véve úgy néz ki, hogy a hatalmas kereslet miatt a HBM2 továbbra is túl drága lesz ahhoz, hogy nagy mértékben elterjedjen a fogyasztói piacon és mainstream környezetben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.