Hirdetés

Együtt Pac-Manezhetnek a streamerek és a nézők a Facebook új funkciójával



|

A Facebook Gaming elindult a metaverzum felé vezető úton, miközben új trükkökkel bővült a gyerekeknek szóló Messenger is.

Hirdetés

Mark Zuckerberg még októberben jelentette be, hogy a Facebook anyacége Meta Platforms néven folytatja tevékenységét, elsődleges küldetése pedig az ún. metaverzum kiépítése lesz. A kifejezés lényegében egy olyan online platformot takar, amely a virtuális valóságba helyezi az élet számos területét, legyen az munka, szórakozás vagy a társas interakciók.

A nem feltétlenül bizalomgerjesztő vízió megvalósulásáig ugyan még sok munka vár a fejlesztőkre, de a vállalat legfrissebb bejelentése szerint most a Facebook videojátékos platformja, a Facebook Gaming is elindult ezen az úton.

Hirdetés

A Meta legalábbis a metaverzum kiépülése felé vezető első lépésként jellemzi a szolgáltatás két új funkcióját. Az egyik a Play With Streamer, amely lehetővé teszi, hogy a nézők egymással és a streamerekkel játsszák a Pac-Man egy új, Facebook-exkluzív változatát, a Pac-Man Communityt. A Genvid  és a Bandai Namco közreműködésével elkészült játék 4 fős co-op móddal, mobilra optimalizált labirintusszerkesztővel és közösségi kihívásokkal csábítja a felhasználókat.

A másik újdonság pedig a Facebook Interactives, ami egy interaktív réteggel bővíti az élő adásokat. A játékosok ezen besegíthetnek a streamereknek, vagy akár a Pac-Manre vadászó szellemek felett is átvehetik az irányítást.

A népszerűségben már a YouTube-ot is lepipáló Facebook Gaming új fejlesztései tehát a platform közösségi mivoltát igyekeznek erősíteni, amiben Zuckerbergéknek kétségtelenül van némi tapasztalatuk. Ezzel párhuzamosan pedig frissült a 13 év alattiaknak szóló Messenger Kids is, sötét móddal, ketten játszható játékokkal és egy csokornyi hangeffekttel (robot, szellem, gorilla, egér, kagyló) dobva fel az alkalmazás repertoárját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.