Hirdetés

Eladó lesz a Google Titan Security kulcsa



|

A kétlépcsős hitelesítést segíti a kulcs, számítógépeken és mobilokon egyaránt.

Hirdetés

A legutóbbi jelentések szerint a Google több mint 85 000 dolgozójából egy sem esett áldozatául adathalász támadásoknak, már 2017 eleje óta. Akkor vezette be a cég a fizikai biztonsági kulcsokat a kétlépcsős hitelesítésekhez. 

Hirdetés

Ezeket a biztonsági kulcsokat most cégeknek és magánembereknek is értékesítené a Google. A CNET szerint az új Titan Security Key 20-25 dollárba kerülhet, és extra védelmi vonalat jelent az appokba és weboldalakra történő bejelentkezéskor. Ha nincs csatlakoztatva a hardverkulcs, a belépés nem engedélyezett. 

A többfaktoros hitelesítés lényege az, hogy ha valakinek ki is szivárog a jelszava, akkor sem ér vele semmit a támadó, ha nem fér hozzá a mobiljához vagy a hardverkulcsához is. A Google hardverkulcs USB-s és Bluetooth-alapú verzióban is létezik, ez utóbbit mobilokhoz és USB port nélküli eszközökhöz találták ki. 

A Google hardverkulcsa kísértetiesen hasonlít a Feitan megoldására - arra viszont nincs bizonyíték, hogy a két cég együttműködik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.