Hirdetés

Elárasztotta a világot a malware



|

A Nokia szerint a kártevővel fertőződés aránya 400 százalékkal emelkedett tavaly.

Hirdetés

A Nokia egy évben kétszer adja ki a Threat Intelligence Reportot, vagyis azt a jelentését, amely a kártevővel fertőzéseket és a sérülékenységeket vizsgálja. 

Hirdetés

A legutóbbi jelentés a 2016-os első és második félévet összesíti, és elég lehangoló képet fest. A kártevővel fertőződés aránya 400 százalékkal emelkedett tavaly, és 85 százalékos arányban okostelefon volt az "áldozat". 

Nem túl meglepő módon az androidos okostelefonok és táblagépek a legsebezhetőbbek - elvégre az Android a világ legnépszerűbb operációs rendszere, tehát a támadók is erre szakosodnak. 

Érdekes fordulat azonban, hogy a windowsos PC-k fertőzöttsége csökkent - vagyis a PC-mobil közötti váltás tovább folytatódik. 

Szintén aggasztó, hogy egyre jobban kell aggódni az IoT-alapú eszközök biztonsága miatt, és, hogy a DDoS-támadásokkal bárki csatlakozhat azok hálózatához. A Nokia hálózati alapú biztonsági megoldásokkal küszöbölné ki ezt a rést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.