Hirdetés

Elbaltáztak egy apróságot a Gigabyte Aero laptopjain



|

Kissé spórolósra sikerült az Aero 15 és Aero 17 laptopok billentyűzet-világítása, ezért egy csomó karakter elérése a sötétben kifejezetten megerőltető feladat.

Hirdetés

Bár a Gigabyte Aero laptopjai még csak két éve vannak a piacon, a gyártó eddigi legsikeresebb sorozatáról van szó. Ezeket összességében kiváló terméknek tartják, azonban apróbb bakik ezeknél is akadnak. Az egyik ilyenre hívta fel most a figyelmet a Notebookcheck. 

Hirdetés

A csapat szerint az a nagy baj ezekkel az új Aero laptopokkal, hogy az RGB-s háttérvilágítással rendelkező billentyűzetükön a másodlagos funkciók és szimbólumok még mindig nincsenek megvilágítva. 

Emiatt aztán a környezeti fénytől függően nehéz észrevenni, hogy mi hol van, hiszen csak a fő karakterek vannak kivilágítva a gombokon. A-tól Z-ig, 1-től 0-ig minden rendben van, de amikor valamilyen speciális karakterre van szükségünk, máris kapcsolhatjuk fel a kislámpát. Tessék csak nézni, az = jel fölött például csak hunyorgatva látszik a +, ahogy mondjuk a 7-es  gombon is csak sejteni lehet a Home funkciót.

A Notebookcheck szakértői szerint mindez azért különösen nagy probléma, mert nem egy belépőszintű termékcsaládról van szó, az Aero laptopok akár 2000 dollárnál is többe kerülhetnek, ilyen árkategóriában pedig nem elfogadhatóak hasonló költségcsökkentő húzások. Jól láthatóan a billentyűzet fizikai kialakításánál van a bibi, hiszen a nagyobb karaktereknél áttörték, pontosabban elvékonyították a felületet, hogy átlátsszon rajta a háttérvilágítás, az apróbb extra jeleknél viszont már valamiért nem akartak szőrözni ilyesmivel. Kellemetlen.

Hasonló probléma volt egyébként a Razer Blade laptopokkal is korábbban, de ott a legújabb modelleken már javították ezt a hiányosságot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.