Hirdetés

Életben marad a Thunderbird



|

A felhasználók életben tartották a levelezőt, amelyet így újra felkarolt a Mozilla és a Thunderbird Council.

Hirdetés

Nagyjából 5 éve, hogy a Mozilla bejelentette: nem fordít többé komolyabb erőforrásokat a nyílt forráskódú Thunderbird levelezőprogram fejlesztésére, inkább a sokkal népszerűbb nyílt forráskódú Firefox böngészőre koncentrál. 

Hirdetés

Az elmúlt években azonban a felhasználók életben tartották a Thunderbirdöt, amelynek a fejlesztése bár lelassult, nem állt le. A legutóbbi build alig két hetes. 

Több éves otthonkeresés után végre ismét van gazdája a levelezőnek. A Thunderbird Council bejelentése nyomán kiderült, hogy a Mozilla a jövőben is a pénzügyi és jogi felelőse lesz a Thunderbird projektnek, míg a technikai döntéseket a Thunderbird Council hozza. 

Ez utóbbi egyébként saját bevételi csatornát is nyitott, hála az adakozásoknak. Ez ugyan nem annyira jövedelmező, mint a reklámbevételek a keresőn keresztül, a Thunderbird életben maradhatott. 

Volt idő, amikor az asztali levelezőkliensek meghatározták a PC-ket - a Gmail, az Outlook.com és a Yahoo Mail felemelkedése után azonban nagyrészt a feledés homályába merültek, és már csak a vérbeli geekek játékai maradtak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.