Hirdetés

Elhozta a világ leggyorsabb kvantumszámítógépét a Honeywell



|

Márciusban ígérte meg a Honeywell, hogy elhozza a világ leggyorsabb kvantumszámítógépét, és most így is tett.

Hirdetés

A Honeywell tartotta a márciusi ígéretét, vagyis, hogy három hónapon belül megépíti a világ legerősebb és leggyorsabb kvantumszámítógépét. Ez most el is készült, a kvantummenyisége pedig 64, vagyis kétszer olyan erős, mint a második leggyorsabb ilyen rendszer a világon. A kvantummennyiség olyan mérési megoldás, amely a kvantumbiteket, azok kapcsolódását és a hibarátát is figyelembe veszi. Az IBM Raleigh kvantummennyisége 32. 

Hirdetés

A Honeywell szerint az ilyen erőteljes rendszer kulcsa a magas minősége kvantumbitek és az alacsony hibaráták párosítása. 

A kvantumszámítógépek különlegessége, hogy nincsenek egyszerre egy számításra korlátozva, párhuzamosan többet is végezhetnek egy időben. Így sokkal erősebbek lehetnek a hagyományos számítógépeknél, bár a hihetlenül összetett jellegük eddig korlátozta az eredményeket a kutatások során. Egyeseket pedig meg sem győzött ezek hasznossága, vannak olyan tudósok, akik szerint a gyakorlatban korlátozott szerepet tölthetnek csak be ezek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.