Hirdetés

Elkaszálhatják a Los Angeles és Hong Kong közötti internetkábelt



|

Nemzetbiztonsági okok miatt az amerikai igazságügyi minisztérium blokkolhatja az óceán alatt húzódó internetkábelt.

Hirdetés

Az óceánok alatti internet-kábelek fontos eszközei a modern telekommunikációnak, hiszen az országok, sőt kontinensek közötti "fővonalak" globális szinten gyorsíthatják az internetes forgalmat, a felesleges torlódások és csomópontok elkerülésével nem csak a két összekötött terület adatáramlására vannak hatással, de a világszintű forgalmat is kiegyensúlyozottabbá tehetik. Most az egyik legújabb ilyen projekt került veszélybe, pedig már majdnem készen áll a használatra. A The Wall Street Journal jelentése szerint az amerikai kormány jelenleg is azt fontolgatja, hogy blokkolja a korábban bejelentett, Los Angeles és Hong Kong közötti, 8000 mérföld hosszú internetkábelt. A Pacific Light Cable Network blokkolására állítólag nemzetbiztonsági okok miatt lehet szükség. 

Hirdetés

A kábel létrehozását alapvetően a Google és a Facebook támogatta, valamint egy privát kínai telekomcég, a Dr. Peng Telecom & Media Group. És ahogy ezt mostanában megszokhattuk az amerikai-kínai viszony elmérgesedése miatt, most is az utóbbi vállalat böki a kormányzat csőrét.

Az amerikai igazságügyi minisztérium Team Telecom részlege szerint a kínai telekomcég erősen kötődik a kínai kormányhoz, ráadásul Hong Kongban eleve tüntetnek a kínai kormány helyi politikára gyakorolt befolyásával kapcsolatban. 

A Google és a Facebook célja egyébként az volt a kábellel, hogy gyorsítsák az internetkapcsolatot Amerika és Kína között. A projekt akkor kezdődött, amikor a Google még kínai piacra lépést remélt a sokat kritizált Project Dragonfly létrehozásától. 

Amennyiben a kábelt mégis jóváhagyja az amerikai kormány, akkor állítólag igen komoly ellenőrzést gyakorol majd a projekt felett. A korábbi kábeleknél is megbizonyosodtak róla, hogy senki ne blokkolhassa az adatáramlást vagy kémkedhessen az adatok után. A kábel egyébként majdnem kész, de az átmeneti építése engedély szeptemberben lejár, vagyis a Google-ön és a Facebookon nagy a nyomást, hogy mindenképp elfogadja az amerikai kormány utasításait. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.