Hirdetés

Elképesztő sebességekre képes a Samsung 30 TB-os SSD-je



|

Akár 8 GB per másodperces adatátviteli sebességre is képes a PM1733 PCIe 4.0 SSD.

Hirdetés

A Samsung bemutatta az új PM1733-as SSD-jét, ami már a PCIe 4.0 interfész előnyeit is képes kiaknázni. Egyelőre úgy tűnik, hogy a gyártó házon belül fejlesztett alkatrészekből rakta össze a meghajtót. 

Hirdetés

Ennek keretében a saját PCIe 4.0-s SSD-kontrollerét használja a Samsung, valamint ötödik-generációs, 512 Gb-es TLC V-NAND chipeket. A gyártó szerint a szekvenciális és a véletlenszerű olvasási sebességek elérik a másodpercenkénti 8 GB-ot, valamint az I/O-műveletek száma az 1 500 000-et. 

Az SSD visszafelé kompatibilis a PCIe 3.0 interfésszel, de természetesen gyengébb teljesítmény mellett. A PM1733 U.2-es kiadása akár 30,72 TB-os kapacitással is vihető lesz. A HHHL verzió (fele olyan magas és hosszú) maximum 15,36 TB-os kapacitást kínál. A dual portos technológiának hála az SSD-k egyszerre két rendszeren keresztül is hozzáférhetőek. 

Sajnos árakról nem beszélt a Samsung, de a teljesítményt figyelembe véve (valamint azt, hogy ezeket a meghajtókat az üzleti piacra szánják egyelőre), egy vagyonba kerülhetnek az új SSD-k. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.