Hirdetés

Elképesztően erős 64 bites processzorokon dolgozik az ARM



|

Az ARM újgenerációs 64 bites processzorai felforgatják a piacot, nem csak biztonságosabbak lesznek, hanem a jelenlegi chipekre 30 százalékot vernek rá teljesítményben.

Hirdetés

Nem csak az AMD tartogat nagy meglepetéseket, az ARM is igyekszik lenyűgözni a világot. A cég bejelentette, hogy az új Makalu és Matterhorn kódnevű processzorai akár 30 százalékot is képesek ráverni teljesítményben a jelenlegi Cortex-A78-as rendszerekre (utóbbiak a prémium mobilokat hajtják meg).

A cég szerint robusztusabb 64 bites chipplatformokra van szükség a CPU-intenzív feladatokhoz, mint mesterséges intelligencia, kiterjesztett valóság vagy játékok. Miután a nagy alkalmazásboltokba egy ideje már csak 64 bites appok kerülhetnek, az ARM 64 bites chip-architektúrája a mobilpiacon 2023-ra teljesedik majd ki. 

Hirdetés

Az ARM új lapkái ráadásul egy exploit-megelőző funkció (MTE) révén meg tudják akadályozni a memóriaalrendszer elleni támogatásokat, gyorsabb észleléssel és jobb protokollvédelemmel. Az egyre bonyolultabb kártevők ellen ez hasznos védelmet jelenthet, a ROM-ba ágyazott, fájl nélküli kártevők észlelése ugyanis elképesztően nehéz. 

Az ARM a Microsoft segítségével a gépi szenzorok adatfolyamait a felhőbe is átvinné a válaszidővel kapcsolatos problémák megoldása érdekében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.