Hirdetés

Elkészült a HBM2E memóriával az SK Hynix



|

Az új memória többek között a csúcskategóriás videokártyák piacán jelenthet előrelépést.

Hirdetés

Az SK Hynix elkészült a HBM2E DRAM fejlesztésével, ami az iparág legnagyobb sávszélességét kínálja. Nagyjából 50 százalékkal magasabb sávszélességet és 100 százalék plusz kapacitást garantál az újdonság a HBM2-höz képest. 

Hirdetés

3,6 Gbps-os sebesség mellett akár másodpercenkénti 460 GB-nál magasabb sávszélesség is elérhető a HBM2E-vel, ami TSV technológiával használ, és vertikálisan maximum nyolc 16 gigabites chipet pakolnak egymásra egy csomagban, 16 GB-os kapacitással. 

A HBM2E memória ideális lehet a jövőbeli csúcskategóriás videokártyák, szuperszámítógépek számára, de a gépi tanulásra és a mesterséges intelligenciára építő rendszerek is profitálnak majd belőle. A normál DRAM-okkal szemben itt nem az alaplapba illesztenek egy modult; a HBM chipet a proceszorokhoz közel, néhány mikrométerre helyezik el, így az adatátvitel még gyorsabb. 

A HBM2E sorozatgyártása jövőre kezdődik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.