Hirdetés

Elkészült az új Windows Terminal



|

Modern terminált kapott a Windows, amelybe számos praktikus és hasznos funkciót épített be a Microsoft.

Hirdetés

A Microsoft a 2020-as Build fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy az új Windows Terminal elkészült, az már stabil állapotú, és kész az üzleti körökben való felhasználásra. Így a Windowsnak végre van modern terminálos környezete, amely ráadásul számos praktikus és hasznos funkciót is kapott. A Windows Terminal eredetileg a 2019-es Build konferencián mutatkozott be, most azonban már az 1.0 stabil változata is elkészült. 

Hirdetés

Az új Windows Terminal nem csak a hasznos funkciók miatt érdekes, hanem azért is, mert az alapját is modernizálták, miközben nagy szerepet kapott a visszafelé kompatibilitás. 

A Microsoft többek között modernebb szöveges kiosztást és renderelőengine-t hozott GPU-gyorsítással és Unicode szövegek támogatásával (még emoji is használható). A Ctrl + C és Ctrl + V is működnek, van új Cascadia Code betűtípus, fülek, PowerShell és Linux ugyanabban az ablakban, osztott panelek, jobb zoomolás, áttetsző háttér, színsémák és hátterek is, többek között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.