Hirdetés

Elrejti a Google a Play Store-ból a túl régi appokat



|

Szigorít a Google az alkalmazásokra vonatkozó irányelvein, az új appok mellett a már meglévőket is szűrni fogják a Play Áruházban.

Hirdetés

A Google nemrég arról tájékoztatta a Androidra dolgozó fejlesztőket, hogy szigorít egy, a Google Play Áruházat érintő irányelvén, ami azt a célt szolgálja, hogy ne kerüljenek elavult, és így potenciálisan nem túl biztonságos alkalmazások a felhasználók készülékeire. Állításuk szerint nem sok appot fog érinteni a változás, mégis nyugodtabban telepíthetnek majd új programokat az Android végfelhasználói.

Mind az új, mind a korábban érvényben lévő irányelv azt hivatott biztosítani, hogy a Play Áruházban szereplő alkalmazások kihasználják az Android friss változatainak biztonsági és a magánszférát védő újításait. Ennek érdekében korábban csak azt követelte meg a Google, hogy az alkalmazásboltba újonnan feltöltött appok és frissítések ne vegyenek alapul az aktuális Androidnál - és így a hozzá kapcsolódó API-nál) egy verzióval korábbit. Jelenleg például, mivel a legfrissebb, teljes értékűen megjelent Android a 12-es változat, a 11-es verzióra még lehet új appokat kiadni, de a 10-es sorszámú operációs rendszerre már nem.

Hirdetés

Ezt az alapvetően az új szoftverekre vonatkozó korlátozást kiterjesztik a Play Áruházba korábban feltöltött termékekre is, igaz, ebben az esetben némileg engedékenyebb lesz a Google. Csak a két évnél régebbi, valamint így két teljes Android verziónál többel lemaradó appokat rejti el a felhasználók elől (illetve a telepítésüket sem fogja engedni, ha valaki mondjuk egy közvetlen linkről jutna el hozzájuk).

Továbbá ez az új szigorítás is csak azokra a felhasználókra fog vonatkozni, akik maguk is az új Androidot használják, ha valaki mondjuk a 9-es verziót futtatja a mobilján, az továbbra is megtalálja majd az erre az operációs rendszerre írt appokat a Play Áruházban. Az új irányelvhez való alkalmazkodásra ad némi időt a fejlesztőknek a Google, csak novembertől rejtik el az elavult appokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.