Hirdetés

Ennyire gyors az AMD Radeon RX 5500



|

Felbukkant a GFXBench adatbázisában, majd remek eredményt ért el a Radeon RX 5500.

Hirdetés

Minden jel arra utal, hogy az AMD hamarosan előáll a Radeon RX 5500 és a Radeon RX 5300 szériás grafikus vezérlőkkel, amelyekről folyamatosak a szivárgások, és már kész asztali konfigurációkban is felbukkant egy-egy modell. 

Hirdetés

Komachi Ensaka néhány hónapja olyan listát tett közzé, amelyet a Sapphire nyújtott be az EEC-hez, terméknevekkel együtt: ezen szerepelt az RX 5500-as sorozat is. 

Ez most a GFXBench adatbázisában is felbukkant, és bár magáról a videokártyáról elég kevés dolog derült ki, a legtöbben arra tippelnek, hogy az AMD Navi 12 GPU-ra építkezik. A Navi 14 így maradna az RX 5300-as szériának. Egy nyári interjúban Scott Herkelman pedig arról beszélt, hogy az AMD az RX 5500-at egy RX 5500 XT-vel kíséri majd. 

A Radeon RX 5500 mindenesetre nagyon jó teljesítményt nyújtott a mostani teszteken, ami azt illeti, még a Radeon RX 5700-at és a GeForce RTX 2070 Supert is megelőzte. A szakértők szerint emiatt téves eredményről beszélhetünk, elvégre a Radeon RX 5500-nak a GeForce GTX 16 szériát kell megszorongatnia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.