Hirdetés

Enyhe gyorsulást már biztosan hoz az AMD Ryzen CPU-k mikrokód-frissítése



|

Az eddigi béta állapotú BIOS-ok és tesztek alapján a boost melletti órajelek 1,9 százalékkal emelkednek.

Hirdetés

A ComputerBase jelentése szerint az ASRock és az ASUS alaplapjaihoz is elkezdtek szállingózni azok a béta BIOS-ok, amelyek már tartalmazzák az AMD AGESA 1.0.0.4-es mikrokódfrissítését. Ez elvileg több mint 100 fejlesztést hoz majd a Ryzen processzorok tulajdonosai számára. 

Hirdetés

Az új BIOS-okat a Ryzen 3000 szériás chipekhez tervezték, és mivel béták, ezért nincs garancia a hibamentes működésre sem. Az új SMU firmware-re is várni kell továbbá a végleges verziókig. 

Az ASUS-nál csak X570-es alaplapokhoz van új béta BIOS, az ASRocknál X470-es, B450-es és X370-es alaplapokhoz is akad. 

A ComputerBase egy Ryzen 7 3800X CPU-val, ASROck Fatal1ty X470 Gaming K4 alaplappal és 32 GB DDR4-3200-as memóriával tesztelt, letiltott PBO és engedélyezett XMP profil mellett. Arra jutott, hogy a boost melletti órajel 1,9 százalékkal lett magasabb (4325 MHz) minden magra kiterjesztve. Egy magnál a maximum boost maradt 4550 MHz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.