Hirdetés

Épül a világ első 3 nm-es chipgyára



|

A TSMC Tajvanon építi meg a világ első 3 nm-es félvezető-gyárát.

Hirdetés

A TSMC hivatalosan is bejelentette, hogy az első 3 nm-es chipgyárát Tajvan déli részén, a Tainan Science Parkban építi meg. 

Hirdetés

A korábbi pletykák arról szóltak, hogy politikai okokból a TSMC új gyára Amerikába költözik, azonban a TSMC úgy döntött, hogy inkább marad Tajvanon, ahol jobban ki tudja aknázni a beszállítóláncban rejlő lehetőségeket is. 

Ez lesz egyébként a világ első 3 nm-es félvezető-gyára, amelynek a megépítésében a tajvani kormány is segédkezik (korábban ugyanis problémák voltak a vízzel és elektromossággal, többek között). 

A gyártásra szánt gépek egy részét a holland ASML adja majd, amelynek az árbevétele már idén 25 százalékot emelkedett. 

A TSMC korábban úgy tippelte, hogy a 3 nm-es chipek gyártását 2022-ben kezdi meg. A 7 nm-es technológiával már a terveket is megelőzték, bár a dömping csak jövőre indul. Az 5 nm-es technológia elvileg 2019 első negyedévében debütál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.