Hirdetés

Épülhet a gyár, ahol a TSMC 3 nm-es chipeket termelhet



|

Tajvan ad majd otthont a TSMC 3 nm-es chipeket termelő gyárának, amely 2022 végén indulhat be.

Hirdetés

A világ legnagyobb félvezető-gyártója, a TSMC hamarosan újabb gyár építésébe kezdhet. Nemrég engedélyezték ugyanis, hogy Tajvanon megépítse a legújabb üzemét a cég, azt, amelyben 3 nm-es chipek termelése folyik majd. 

Hirdetés

Az új gyár a tervek szerint 20 százalékban épít majd megújuló energiára, illetve 50 százalékban újrahasznosított vízre. 

A gyár környezetre gyakorolt hatásával sokaknak volt korábban problémája a víz és az erőforrások használata miatt. Az EPA végül december 19-én zöld utat adott a beruházáshoz, amelynek összege 19,45 millió amerikai dollár lesz. 

Az építkezést 2022-ben kezdik el, maga a gyártás pedig 2022 végén vagy 2023 elején indulhat. Ezzel egyszerre a TSMC 5 nm-es chipgyárat is épít. Az várhatóan 2019 végén, 2020 elején indul be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.