Hirdetés

Érdekes PC-t csináltak a Raspberry Pi Zero W-ből



|

A SnapOnAir egy 10 dolláros PCB és egy Raspberry Pi Zero W segítségével készített érdekes mobil-PC-t.

Hirdetés

A Raspberry Pi Zero egy apró és alacsony fogyasztású, 5 dolláros lapka-PC. 10 dollárért a Pi Zero W már WiFi-t és Bluetooth-t is kínál, de persze billentyűzet, egér és tápegység nélkül nem jó igazából semmire. Általában apró asztali gépet gyártanak belőle, a SnapOnAirnek azonban más terve volt. 

Hirdetés

A SnapOnAir csinált egy Raspberry Pi Zerohoz tartozó PCB-t, amelynek hála hordozható eszköz lett a lapka-PC-ből. Ehhez persze külön kellett a 2,8 hüvelykes LCD-kijelzőt és sok más alkatrészt is beszerezni a 10 dolláros nyomtatott áramköri laphoz és a Raspberry Pi Zero W-hez. Sok más alkatrész is kell még hozzá, aki pedig kellően ügyes, az akár hordozható akkumulátort is ráköthet, és valóban mobil-PC-t csinálhat belőle. Persze ilyenkor egy 3D-nyomtatott ház sem árt hozzá. 

Bár az 1-magos, 1 GHz-es processzorral, 512 MB RAM-mal és microSD-foglalattal nem valami izmos ez a gép, azonban olcsó, és remek elfoglaltságot jelenthet azoknak, akik szeretnek hasonló megoldásokat építeni. A SnapOnAir azonban kizárólag a PCB-t értékesíti, tehát nagy munkája lesz annak, aki már most összerakna egy olyan gépet, mint ami a videóban is látható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.