Hirdetés

Érkeznek az Intel 14 nm-es Comet Lake-U chipjei



|

Még az idei évben befutnak az elsősorban laptopokba való, 14 nm-es Comet Lake-U Intel processzorok.

Hirdetés

Sok évnyi késés után az Intel idén, most először már nagy mennyiségben szállítana le 10 nm-es chipeket. A 10 nm-es Ice Lake lapkák már el is indultak az OEM-ek felé, így az ünnepek alatt már lesznek olyan laptopok, táblagépek és egyéb eszközök, amelyekben ezek dolgoznak. 

Hirdetés

Az Intel ennek ellenére nem végzett még a 14 nm-es chipekkel sem. A Comet Lake vonalról például nem sokat beszélt hivatalosan a cég, de az AnandTech több érdekességet is megtudott

Ezek alapján a Comet Lake egy 14 nm-es, U-széria lesz, 15 wattos TDP-vel rendelkező chipekkel. Ezeket leginkább lapos és könnyű laptopokba szánják majd. 

Ami kissé érdekes, az az, hogy két eltérő U széria is lesz idén: az Ice Lake-U és a Comet Lake-U. Az AnandTech szakértői arra tippelnek, hogy így szeretné bebiztosítani magát az Intel azok után, hogy évekig bajban volt a 10 nm-es gyártástechnológiára való átállással, a 14 nm-es chipekből pedig hiány volt/van. 

A Comet Lake-U lapkák egyébként az idei utolsó negyedévben érkezhetnek meg az OEM-ekhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.