Hirdetés

Erős gyomrost vitt be a Windows 10-nek a Microsoft



|

Hiába népszerűbb a Windows 11-nél, a redmondiak igyekeznek elriasztani a felhasználókat a jól bevált operációs rendszertől.

Hirdetés

2021 októbere ugyan nem éppen tegnap volt, az akkoriban megjelent Windows 11 viszont azóta sem tudott igazán teret hódítani: a Statcounter márciusi adatai alapján a Microsoft legújabb operációs rendszere mindössze 20,94%-os szeletet hasít ki a windowsos számítógépek piacából, míg az előd Widows 10 továbbra is 73,48%-os részesedéssel dominál.

Nem meglepő tehát, hogy a redmondiak minden rendelkezésre álló eszközzel szeretnék a Windows 11 felé terelni a vonakodó közönséget, melynek jegyében korábban beszüntették a Windows 10-es licenckulcsok árusítását, most pedig egyértelművé tették, hogy már nem sok izgalmat tartogat a 2025. október 14-én lejáró hivatalos támogatási időszak.

Hirdetés

A Microsoft hivatalos blogján megjelent legújabb tájékoztató ugyanis rögzíti, hogy a tavaly ősszel kiadott 22H2-es csomag után többé nem fogunk új Windows 10-es funkciófrissítéseket kapni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a következő 2,5 évben csupán a kötelező biztonsági tapaszokkal tartják életben a platformot, majd lekapcsolják a villanyt.

A cég ennek apropóján ismét arra buzdítja az embereket, hogy váltsanak Windows 11-re, arról viszont nem szól a fáma, hogy mit tegyenek azok, akik nem tudják teljesíteni a meglehetősen szigorúra szabott rendszerkövetelményeket. Eközben viszont a pletykák már arról szólnak, hogy a vállalat a színfalak mögött tudomásul vette a Windows 11 vereségét, és már jövőre előáll a Windows 12-vel, amely a gyengébb hardvereken is elfut majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.