Hirdetés

Erősebb lesz az Athlon Pro 200GE, mint a Pentium G4560



|

Alaposan visszaveszik a Raven Ridge chipek tudását, de még így is 19 százalékkal előzheti meg a Pentium G4560-at az új AMD Athlon processzor.

Hirdetés

A jelentések szerint az AMD az utolsó simításokat végzi az Athlon Pro 200GE AM4-es foglalatba illeszthető processzorán, ami végül az LGA1151-es foglalatú, 50 dollár környéki Intel CPU-k riválisa lesz. 

Hirdetés

A legutóbbi szivárgások alapján igazából a 14 nm-es Raven Ridge chipek teljesítményét vették vissza alaposan, és így született az új Athlon CPU. A korábbi modellekkel szemben ezúttal van integrált grafika, de a 11 Vega NGCU-ból csak 3 van engedélyezve, ami 192 stream processzort jelent. Ez asztali környezetben, 2D-hez és videós gyorsításhoz elég, de játékokhoz már nem igazán. 

A 2-magos, 4-szálas processzort 512 KB-os L2 cache (magonként) és 4 MB-os L3 cache jellemzi. Az órajel alapértelmezésben 3,20 GHz, Precision Boost nincs. Sajnos csak a PCI-Express 3.0 x4 támogatott. 

Mindezek ellenére az AMD azt ígéri, hogy az Athlon Pro 200GE még így is 19 százalékkal jobb teljesítményt nyújthat, mint az Intel Pentium G4560. Az új CPU szeptember 18-tól lesz elérhető, 55 dolláros áron. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.