Hirdetés

Erre az apró PC-re macOS-t is telepíthetsz



|

A LattePanda Alpha egy olyan apró PC, amire az Apple macOS operációs rendszere is könnyedén telepíthető.

Hirdetés

298 dollárba kerül a LattePanda Alpha alapverziója, ami egy egészen apró PC, ennek ellenére olyan processzor van benne, mint egy 2016-os, belépőszintű MacBookban vagy egy 2017-es Microsoft Surface Próban. 

Hirdetés

A sikeres Kickstarter-kampány után a gyártó már fogadja az előrendeléseket. A PC alapvetően a Windows 10-et és a Linuxos támogatja, de a hackerek rájöttek, hogy a macOS is könnyedén telepíthető rá, ennek hála pedig ez az egyik legkisebb Hackintosh. 

Értelemszerűen a macOS hivatalosan nem támogatott, sőt, az Apple eleve nem támogatja, hogy más gyártó termékeire macOS legyen telepítve. Aki szeretne kockáztatni, annak a Novaspirit Tech és az ETA PRIME is kínál megoldást a macOS 10.14 Mojave telepítésére. 

Érdemes megjegyezni, hogy az alaplapi WiFi nem működik, tehát USB-s adapter vagy Ethernet-kapcsolat jelenti a megoldást. A rendszer eMMC-ről nem fut, csak M.2 vagy SATA SSD-ről. Az alaplapi audio hibáját elvileg hamarosan javítják. 

Az apró gép Intel Core M3-7Y30 CPU-t, 8 GB RAM-ot, gigabites Ethernetet, HDMI-t, jackcsatlakozót, USB 3.0 és USB-C portokat kínál. Van Bluetooth 4.2, 802.11ac WiFi és microSD-foglalat is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.