Hirdetés

Érzi a Samsung, hogy lejtőn vannak a DRAM- és NAND flash-árak



|

Zuhannak a DRAM-, a NAND flash- és az SoC-árak, mindez pedig a Samsung legutóbbi eredményein is meglátszik. A mentőövet a Galaxy S10 széria jelentheti.

Hirdetés

A Samsung Electronics idei első negyedévre vonatkozó előzetes adatai álmatlan éjszakákat okozhatnak a befektetőknek, miután a dél-koreai óriás az elmúlt négy év legnagyobb csökkenéséről számolt be a működési nyereség kapcsán. 

Hirdetés

A Samsung működéssel kapcsolatos bevétele 60 százalékkal zuhant meg a márciusban zárult negyedév során, nagyjából 5,5 milliárd dollárra. Mindez még a Bloomberg elemzőjének 56 százalékos várakozását is alulmúlta. 

Mi ennek az oka? Egyik oldalról visszaestek az eladások az Amazon, az Apple és a többi gyártó felé, másrészt pedig az ellátóláncban felhalmozódtak a készletek. A chipeket vásárlók inkább ezeket fogyasztják el, vagyis az árak tovább zuhannak. 

Mindez pedig óriási lejtőre sodorta a DRAM-árakat, valamint a NAND flash-árakat is. Nem segít a helyzetek, hogy a Samsung rendszerchipek iránti kereslet is lecsökkent, így itt is csökkennek az árak. 

A DRAM-árak éves szinten 22 százalékot zuhantak, pedig az elmúlt években folyamatosan emelkedtek. 2016 óta az első árcsökkenést tapasztalhatjuk. A NAND flash-árak eközben folyamatosan zuhannak, ezúttal nagyjából 23 százalékkal. Az elmúlt 3 évben itt viszont folyamatos volt a csökkenés. A NAND flash-árak ráadásul a túlkínálat és az új technológiák (mint a QLC) késlekedése miatt még tovább csökkennek majd, ami nem jó a NAND flash chipek gyártóinak. 

A Samsung a nehéz időket és a veszteségeket úgy vészelné át, hogy a Samsung Galaxy S10 széria sikerére koncentrál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.