Hirdetés

Évtizedes gödörbe zuhant a PC-s piac



|

A 4,3 százalékos visszaesés zsinórban a tizenegyedik csökkenést jelenti, és egyben évtizedes mélypont is, ahol a PC-s piac tart.

Hirdetés

Tovább gurult a lejtőn a PC-s szektor, miután az idei második negyedév zsinórban a tizenegyedik visszaesést jelentette a globális piacon. Az eladások csökkennek, az ágazat történetében a leghosszabb negatív spirál ez. 

Hirdetés

A PC-s gyártók 61,9 millió PC-t szállítottak le a negyedévben, ami 4,3 százalékos visszaesés éves összehasonlításban. A Gartner szerint ez egyben évtizedes mélypontot is jelent az ágazat számára. 

A Gartner szerint a gond az, hogy a PC-k ára emelkedik az alkatrészhiány miatt, ugyanis nincs elég RAM, SSD és kijelző sem. 

Egyes cégek benyelik az árkülönbségeket, és nem emelnek vételárat, mások azonban teljesen a felhasználókra hárítják a nehézségeket. Az IDC hasonló eredményeket közölt, ott 3,3 százalékos visszaeséssel számoltak. 

A lejtő ellenére a HP egyébként remekelt, 6,2 százalékkal növelte az eladásait, és így 23 százalékon áll, megelőzve a Lenovót, amely 5,7 százalékos csökkenés után kevesebb mint a piac 20 százalékát teszi ki. A Dell 3,7 százalékos plusz után 17 százalékon áll. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.