Hirdetés

Ez a chip hajtja majd az idei zsebpénzbarát mobilokat



|

A második generációs Snapdragon 4 komoly fejlesztéseket tartogat az elődjéhez képest.

Hirdetés

Még tavaly szeptemberben mutatkozott be a Qualcomm Snapdragon 4-es sorozata, a vállalat azonban nem várja meg az őszt a generációs fejlesztéssel, már most leleplezte a Gen 2-es chipet, ami az idén megjelenő alsó-középkategóriás telefonoknak és tableteknek adhat komoly lökést. A Qualcomm azt ígéri, hogy sebességben, megjelenítésben és üzemidőben is nagy előrelépés várható.

A Snapdragon 4 Gen 2 lelke a Qualcomm Kryo CPU, amely akár 2,2 GHz-es órajelre is képes (ez durván 10%-os javulás az elődhöz képest), valamint lehetővé teszi a gyorstöltést, így alig 15 perc alatt 50%-ra húzhatóak a készülékek. Az új platform támogatja a FHD+ felbontású kijelzők használatát akár 120 Hz-es képfrissítés mellett.

Hirdetés

A zsebpénzbarát mobilok kamerás teljesítményének is jót tesz majd a chip, ugyanis támogatja az elektronikus képstabilizálást, a gyorsabb autofókuszt és az elmosódások csökkentését, ezen felül pedig a multi camera temporal filteringet (MCTF) is, ami a videók rögzítésénél segít a zajcsökkentésben. Természetesen a mesterséges intelligencia sem maradt ki, elsősorban a fotók feljavításánál használják majd.

Konkrét modelleket egyelőre nem jelentettek be a gyártók ezzel a chippel, de a Redmi és a Vivo telefonjaiban már biztosan felbukkan majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.