Hirdetés

Ez a két processzor hajthatja meg az Apple AR headsetjét



|

Egy, az Apple-lel foglalkozó elemző szerint két, a TSMC-nél készülő chip felelhet a cég kiterjesztett valóságra koncentráló headsetjének teljesítményéért.

Hirdetés

Ugyan már tavasszal jöhetnek izgalmas bejelentések az Apple-től, sokak számára a cég legizgalmasabb hardverei nem az új mobilok, tabletek, órák, vagy telefonok lehetnek, amikre a közeli jövőben számíthatunk.

Nagy érdeklődés övezi már most a cégnél nagy valószínűséggel készülő virtuális és kiterjesztett valóság headseteket, amik közül az AR-t támogató kijelzőről állt elő érdekes előrejelzésekkel egy elemző.

Hirdetés

Ming-Chi Kuo, aki az Apple ázsiai beszállítóitól szerzett információkon keresztül próbálja meg előrejelezni, mire készülhet az amerikai gyártó, úgy tudja, a headsetet két processzor fogja működtetni, amik közül mindkettőt a piac egyik vezetőjének számító TSMC gyártja majd.

Beszámolók szerint az egyik a gyár 4 nanométeres gyártói technológiájával készül majd, valószínűleg ez adja majd a headset erejének túlnyomó részét, és a valamivel szerényebb számítási kapacitást igénylő és a szenzorokkal kapcsolatos feladatokat egy másik, 5 nanométeres technológiával készülő processzor kapja majd.

Feltételezhetjük, hogy ennek a felosztásnak az energiatakarékossághoz is köze van, ami kiemelkedően fontos lesz, ha az Apple azt szeretné, hogy egy akkumulátorral, teljességben vezeték nélkül is működhessen a fejegység. A kiterjesztett valóságot megvalósító eszközről korábban kikerült pletykák közül az nem segít közelebb jutnunk a valósághoz, hogy a fejegység állítólag ugyanazt az adaptert használja majd, mint a 2021-es MacBook Pro, az viszont talán igen, hogy állítólag rendkívül könnyű, 150 grammos kialakítást szeretne elérni az Apple.

Ezt a súlyt a jelenlegi csúcsmobiljuk az iPhone 13 Pro Max bőven meghaladja a maga 240 grammjával, így nem kizárt, hogy az AR headsetnek nem lesz saját akkumulátora, vagy csak nagyon kicsi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.