Hirdetés

Ez a problémamentes Wi-Fi titka



|

Akár a villany, a gáz, a víz - ma már elengedhetetlen közmű az internetelérés is, és mint ilyen, nem megengedhető a szakadozó, gyenge vétel és alacsony sávszélesség. Egy profi hálózat szuper cégér bármely vállalkozás számára és ma már kiépítése sem bonyolult vagy költséges.

Hirdetés

Nem opcionális, hanem egyértelmű és magától értetődő, hogy akár kicsi, akár nagy irodában adott az internetelérés a dolgozók és ügyfelek, vendégek számára egyaránt. Az viszont már nem egyértelmű, hogy az adatkapcsolat, az adatbiztonság milyen lesz. Sajnos sok cég nem tudott még továbblépni a régi, elavult, szakadozó és csak szakaszosan elérhető zsinórnélküli hálózattól, a biztonsági résektől hemzsegő, elavult szabványokra épülő rendszerektől, pedig ezt ma már nem kimondottan költséges leváltani.

Hirdetés

Megéri ez meglépni, mert ha a Wi-Fi stabil az iroda bármely részén, sőt, biztonságos, és olyan extrákat nyújt, mint például az összes szoba közötti roaming vagy a kültéri lefedettség, az a dolgozók és az ügyfelek számára rendkívül pozitív jelzés lesz, nem mellesleg pedig a munka sem áll le a megbízhatatlan, lassú hálózat miatt. A TP-Link új rendszerei között a kisebb és nagyobb, sőt, az óriási épületek és területek teljes lefedettségére is van megoldás, és ez itt nem csupán néhány doboznyi eszközt jelent, hanem komplett infrastruktúrát, szoftveres, felhőalapú háttérrel és ügyfélszolgálattal együtt.

Megszakításmentes iroda

Bosszantó, amikor egy irodában, vagy konferencián egyszerűen megbízhatatlan az internetelérés, és dolgozni sem lehet a szakadozó, lassú adatkapcsolat miatt. A gond az, hogy sok helyen még mindig a kábel élvezi a főszerepet, a Wi-Fi-t pedig a routeren kívül egy-két szimpla access point szolgáltatja, elavult szabvánnyal.

Egy ilyen helyen látványos változást hozhat egy jól megválasztott TP-Link Deco mesh-hálózat, ahol az egy router - sok kliens felállás helyett több, kisebb Deco központ is dolgozik. Ezek egymással nagy sávszélességen - akár kábeles, akár dedikált, zárt és védett Wi-Fi hálózaton - kommunikálnak és mindegyik képes rengeteg klienst egyszerre kiszolgálni. Ha ráadásul már a legújabb Wi-Fi 6 (802.11ax) szabványra épülő rendszerről van szó, még több extra szolgáltatás javítja a lefedettséget. A kliensek felé stabil és folyamatos kapcsolatot biztosít egy ilyen megoldás, a beamforming, az OFDMA és a MU-MIMO technológiákkal a jelvesztés minimalizálható, miközben a sávszélesség mindvégig gigabit/s környékén mozog. A hálózati forgalmat, a klienseket, azok kapcsolódását és jogosultságait ráadásul akár egy mobiltelefonról vagy tabletről is figyelemmel lehet követni.

A TP-Link Deco rendszereknél elérhető HomeCare fontos szolgáltatás, ugyanis olyan vírusvédelmet kínál, amely már a hálózat legelső pontján megfogja az internetről érkező fenyegetéseket, emellett pedig intelligens tűzfallal blokkolja a támadásokat is. Szintén hasznos, hogy akár kliensekre lebontva részletes hozzáférési jogosultságokat lehet beállítani, amit profilokba szervezve lehet kiosztani - mindössze egyetlen mobillal, akár távolról is. Természetesen a VPN teljes körű támogatása sem hiányzik, a QoS pedig intelligens és az egyedi igényeknek megfelelően programozható is.

Az elegáns, kisméretű, nem tolakodó külsejű Deco mesh-rendszerek óriási előnye a Wi-Fi roaming támogatása alapértelmezetten. Ilyenkor a kliensek tetszőlegesen mozoghatnak a többszáz négyzetméteres irodán belül, a fő routertől akár sok-sok fal is elválaszthatja őket, mégis, a Wi-Fi jel mindvégig maximális és stabil marad. A TP-Link Deco mesh-rendszer figyeli ezeket a mozgásokat, és automatikusan mindig az ideális állomáshoz kapcsolja a mozgásban lévő klienst.

Bár a Deco rendszer alapvetően otthoni felhasználásra készült, ezért 3 év gyártói garanciával rendelkezik, a segítségével egy kisebb, kb. 30 fős iroda is profin lefedhető, amennyiben nincs szükség captive portálra, vagy kiterjedt jogosultságkezelésre, hiszen a rendszer rendkívül rugalmasan bővíthető akár egységenként is, a szükséges beállítások pedig egyetlen eszközről, kényelmesen elvégezhetőek. A kiépítés ráadásul végtelenül egyszerű és gyors, így hajszálpontosan az adott iroda vagy üzlethelység igényeihez szabható.

Profi hálózat nagyban

Iskola, szálloda vagy több épületes gyár, illetve 100-nál több felhasználó esetén az Omada rendszert kínálja a TP-Link, amelynél a lefedett terület nagyságának és a felhasználószámnak csak a képzelet szabhat határt. Ez olyan, komplex megoldás, amelybe a hardveren felül minden egyéb, a gondtalan hálózati eléréshez szükséges szolgáltatás is beletartozik. Az Omada rendszerbe többféle, diszkrét külsejű, kisméretű központ is bekapcsolható, amelyekkel kisebb hotelszobák, óriási konferenciatermek, még nagyobb közösségi terek, sőt, kültéri részek is könnyedén lefedhetők.

A kiépített TP-Link Omada rendszer ezt követően akár távolról is menedzselhető a teljesen ingyenes, a rendszerhez járó, nem előfizetéses alapú felhőszolgáltatáson keresztül. A rendszerben nincsenek később felmerülő, rejtett költségek, sőt, 5 év teljes körű garancia is jár a TP-Link Omada megoldáshoz, miközben ára abszolút barátságos szinten mozog. Nem is csoda, hogy már most több hotel, gyár és Általános iskola, Gimnázium és Egyetem is TP-Link Omada rendszert alkalmaz több esetben is 1000-hez közelítő, egyidejűen aktív felhasználószámmal. A TP-Link ráadásul az első lépést, a felmérést és a rendszertervezés alapját ingyenesen elvégzi, és a jelenleginél jobb rendszer kiépítési ajánlatát is elkészíti, komplex Omada rendszer vásárlása esetén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.