Hirdetés

Ez a szoftver megmutatja, hogy a videószerkesztés nem atomtudomány



|

A lelkes amatőrök számára készült Pinnacle Studio 24 Ultimate aprólékosabb munkát tesz lehetővé, mint valaha.

Hirdetés

Hasznos és nem utolsósorban precíz újdonságokkal dobták piacra a Studio 24-et. Ezekkel főképp a maszkos utómunkákat, valamint a kreatív címfeliratok és animációk készítését könnyíti meg a Corel szoftvere.

Maszkok és arcok

A dinamikus maszkfunkcióval elég nagy pontossággal ki lehet jelölni területeket, pusztán például a szín, az árnyalat, a fényesség vagy az átlátszóság mértéke alapján. Ehhez rendelkezésre áll a képszerkesztő alkalmazásokban látott módon működő Magic Wand eszköz: kijelölhetünk folytatólagos területet vagy az összes hasonló területet a képkockán belül, és állíthatjuk a toleranciát is.

Hirdetés

A Brush is rendelkezik Smart edge funkcióval, segítségével gyorsan átszínezhetők olyan területek, amelyek színben nem eléggé egyöntetűek. Kulcspontozhatók a maszkok, és nemcsak paramétereik (például pozíció, méret, dőlésszög), hanem körvonalaik, az általuk lefedett terület is tetszőlegesen módosítható. Ha sokat változott a két képkocka között az alakzat - ilyen lehet például egy lobogó zászló -, akkor újra lehet rajzolni a teljes maszkot, de meglehet, hogy radírral, ecsettel is elegendő módosítani.

Megjelent az automatikus arckövető funkció, használatához azonban elengedhetetlen a Studio Ultimate és legalább egy 6. generációs Intel vagy AMD Ryzen processzor, a gyengébb hardvereken marad a manuális utómunka. Így is meglepően hamar el lehet végezni egy-egy arc vagy felirat kitakarását, egy szín kicserélését. Az együtt mozgó videosávokat és a hozzá tartozó maszkot egy projektbe csoportosíthatjuk (Save Group as Project), amivel egyben módosíthatók, így könnyedén fel lehet őket használni egy másik kompozícióban.

Látványos feliratok

Általánosságban sokat javítottak a kulcspontok kezelésén, azok sokkal több objektumon és jellemzőn bevethetők, sőt maguk a kulcspontok csoportosan is mozgathatók. Ez érvényes a továbbfejlesztett Title Editorra is, amely mostantól a főablakban fut, és a szövegek számos jellemzője animálható benne szavanként vagy akár betűnként is.

Igen professzionális hatások érhetők el a Studio 24-gyel, az előző verziók óta érezhető az előrelépés a kulcspontozás és a maszkkezelés terén is. A program nem mentes az apróbb hibáktól, de amatőr kísérletezők számára jó szívvel ajánljuk.

Ha szívesen olvasnál további teszteket is, akkor szerezd be a 2021/04-es PC World magazint, amihez ajándékba járnak értékes szoftverek és egy PC-s játék is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.