Hirdetés

Ez betalált: csupa kijelző a Pixel-gyilkos Essential Phone



|

Bemutatkozott Andy Rubin csodatelefonja, amely igazi csúcskészülék, és még mágneses modulok is vannak hozzá.

Hirdetés

Régóta hallunk Andy Rubin (az Android atyja) új csodatelefonjáról, amely az Essential égisze alatt érkezik. Most végre bemutatkozott, és valóban nagyot szólt. Mindent tud, amit egy mai androidos zászlóshajótól elvárunk, és még többet is. 

Hirdetés

Qualcomm Snapdragon 835-ös lapkakészlet dolgozik benne, 4 GB RAM-mal, tehát az erőnek nem lesz híján. 

A legszembetűnőbb különlegessége az LTPS LCD kijelzője, amely szinte az egész előlapot befedi. 5,7 hüvelykes, 2560 x 1312-es, vagyis 19:10-es képarányt kínál. A keretek oldalt és felül nagyon vékonyak, de az alsó sem vastag. A kamera kicsit furcsa helyet kapott az előlapon, a képernyő igazából körbeöleli. Persze sikerült ötletesen kiaknázni a helyet: az értesítések és ikonok jobb és bal oldalon jelennek meg, a sáv alatt pedig a normál tartalom látható. 

Szintén érdekesség, hogy az Essential Phone moduláris kiegészítőkkel dolgozik. Mágneses pogo pin csatlakozója van a hátlapon, tehát vezetékek nélkül adható hozzá bármi. Jelenleg egy 360 fokos kamerát kínál a gyártó, illetve egy vezeték nélküli dokkolót, ami töltő is. 

Alul USB-C port található, és bár 3,5 milliméteres jackcsatlakozó nincs, adapter van a dobozban. 

A készülék szó szerinti erőssége a titánból készült ház és a kerámia hátlap, valamint a Gorilla Glass 5 előlap. A Snapdragon 835-öt, a 4 GB RAM-ot és a 128 GB UFS 2.1-es tárhelyet egy 3040 mAh-s akku tartja működésben (ez gyenge pontnak néz ki, de legalább támogatja a gyorstöltést). 

Az ujjlenyomat-olvasó hátulra került, van 4 mikrofon, és érdekes kamerák. Az előlapi egy 8 megapixeles, ami 4K/30 fps, 1080p/60 fps vagy 720p/120 fps felbontású videókat lő. Hátulra dupla kamera került, egy 13 megapixeles RGB és egy 13 megapixeles monokróm szenzorral, így segítve a jobb képek készítését kevés fény mellett. Fázisérzékelős és lézeres autofókusz is van. 

A 141,5 x 71,1 x 7,8 milliméteres készülék igen kompakt házat kapott, van benne 802.11ac-s WiFi, Bluetooth 5.0, NFC, és 185 grammot nyom a mérlegen. Android 7 rendszert futtat. 

Amerikában feketében és fehérben már rendelhető, 699 dollárért. A 360 fokos kamera felára most 50 dollár, később 199 lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.