Hirdetés

Ez derült ki eddig az NVIDIA Ampere GPU-król



|

Újabb szivárgások árulkodnak az új NVIDIA Ampere GPU-k specifikációiról.

Hirdetés

Az NVIDIA a várakozások szerint 2020 első felében dobja piacra az Ampere kódnéven fejlesztett GPU-kat. Egyelőre csak annyi biztos ezekkel kapcsolatban, hogy a GeForce RTX-et kiszolgáló architektúra végre 7 nm-es lesz. 

Hirdetés

Bár az NVIDIA általában nagyon szigorú a partnereknek tartott találkozókon, a WCCFTech ismeretlen forrásai mégis érdekes információkat tudtak kiszivárogtatni az RTX 3000-es szériáról. Komoly teljesítménynövekedésre, megemelt VRAM-ra, kisebb TDP-re és feszültségekre, magasabb órajelekre, ugyanakkor szűkösebb tuninglehetőségekre számíthatunk. 

Az RTX 2000-es szériánál nagy kritika volt, hogy a ray tracinget nem optimalizálták eléggé. Elvileg ilyen téren teljesítményben sokat fejlődik majd az Ampere, illetve még több RT-magra és magasabb órajelre számíthatunk. 

Ami a hardvert illeti, minden modellbe több VRAM-ot építenek majd, az órajeleket pedig alapszinten is legalább 100-200 MHz plusszal emelik meg. Ez nem hangzik soknak, de a TDP is csökkenhet a 7 nm-es gyártástechnológiának hála. A feszültségek pedig akár 1 volt alá is lemehetnek. 

Az árakat tekintve elvileg a Turing-alapú kártyákhoz igazodik majd az NVIDIA, de a csúcsot jelentő RTX 3080 / Ti olcsóbbak lehetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.