Hirdetés

Ezentúl átláthatóbban gyűjti az adatokat a Windows 10



|

A legújabb előzetes arra utal, hogy a Redstone 4-es frissítéssel kezdődően átláthatóbb lesz a Windows 10 adatgyűjtése.

Hirdetés

A Microsoft elérhetővé tette a Windows 10 legújabb buildjét a tesztelők számára: ebben számos apróbb újdonság található. Az egyik legérdekesebb például a Diagnostic Data Viewer nevű app, amely megmutatja, hogy pontosan milyen diagnosztikai adatokat küld el a gépünk a Microsoftnak. 

Hirdetés

A felhasználók évek óta panaszkodnak a Microsoft adatgyűjtése miatt, amely akkor is elkerülhetetlen, ha minden adatvédelmi kapcsolót engedélyezünk a Windows 10-ben. A mostani app ugyan nem szab gátat az adatgyűjtésnek, de legalább megmutatja, hogy mire kíváncsi a Microsoft. 

A 17083-as buildben immáron a Gépházban is megtekinthetőek a telepített betűtípusok, vannak előnézetek, a betűtípusok pedig kereshetőek és letölthetőek lettek a Microsoft Store-ban. 

A nemrég bemutatkozott Quiet Hours funkció három új módot kapott, a neve pedig Focus Assistre változott. A Windows Hello arcfelismerős, ujjlenyomatos és PIN-alapú bejelentkezése már a zárolt kijelzőről is beállítható, és megadhatjuk, hogy mely univerzális appok férjenek hozzá a személyes mappáinkhoz. 

A legtöbb változtatás elvileg benne lesz a Windows 10 következő nagy frissítésében is, a Redstone 4-ben. Ez valamikor a következő hónapokban válik elérhetővé, de sajnos a Sets funkció nélkül. 

A Sets novemberben mutatkozott be, és lehetővé tette, hogy az appokat egy ablakba csoportosítsuk, éppen úgy, mint a böngésző lapjait. Sajnos a Redstone 4-re ez a funkció nem lesz kész, ezért a Microsoft az előzetesből is kivette - ugyanakkor megígérte, hogy egyszer majd visszahozza. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.